Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

"Αφού είμαι καλά...γιατί σε βλέπω διπλό;!..."

Με την παραπάνω «κλήση»… βρέθηκαν αντιμέτωποι (όπως θα έλεγαν στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων) οι οδηγοί που είχαν παρκάρει το ΙΧ τους το βράδυ του Σαββάτου στο Κολωνάκι.

Μετά το αρχικό…σοκ, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο –ευτυχώς!- για μια απλή «παρέμβαση» της ‘Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Παράλληλα, στους δρόμους κυκλοφορούσε ένα άσχημα στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο, με ανάλογο μήνυμα, σκοπεύοντας προφανώς στο να σοκάρει τους θαμώνες των μπαρ της περιοχής.

Πρωτότυπη και σίγουρα αξιέπαινη η προσπάθεια, αν και δε ξέρουμε τι αντιδράσεις προκάλεσε. Αν, δηλαδή, οι οδηγοί χαμογέλασαν με το έξυπνο τρυκ της ψεύτικης κλήσης και αναρωτήθηκαν αν όντως θα ήταν καλύτερα ν'αφήσουν το αυτοκίνητο μιας κι έχουν πιεί ένα ποτήρι παραπάνω ή…σιχτίρισαν τους εμπνευστές της που...απείλησαν -έστω  προσωρινά -να χαλάσουν τη διασκέδαση τους, κι έφυγαν για να συνεχίσουν απτόητοι τη βραδιά τους, γκαζώνοντας με νόημα...

Θα μπορούσε, βέβαια, κάποιος να ισχυρισθεί ότι μερικοί μαγαζάτορες της ως άνω περιοχής έχουν δώσει από μόνοι τους τη λύση στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, κρατώντας τις τιμές των ποτών στα ύψη (…μα, 9 Ευρώ το ‘απλό’ ουίσκυ, ρε παιδιά;!...).

Πέρα όμως από τις διάφορες κατά καιρούς εκστρατείες –επιτυχημένες ή όχι – όσο και τα εισπρακτικού χαρακτήρα σχετικά πρόστιμα, όσο δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για να μην πάρει ο νεοέλληνας – ιδίως ο νεαρός -το αυτοκίνητό του στην βραδινή του έξοδο, δεν βλέπω ν’αλλάζει κάτι στις (κακές) συνήθειές μας.

Κι αυτή η πρόταση δεν μπορεί να είναι άλλη από το διευρυμένο ωράριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Διαφορετικά, ο φίλος μας ‘η οδηγάρα’ που παρότι έχει πιει…τ’άντερά του, δηλώνει πως αισθάνεται ‘μια χαρά’, δε θα διστάσει να καθήσει  στο τιμόνι. Με τα γνωστά επακόλουθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου